Tarif Dr.Oetker hamur kabartma tozunun arkasından. Orjinal tarifte 250 g margarin kullanılıyordu. Ben tereyağ ve sıvıyağ karışımı kullandım. Yarım çay bardağı olan sirke miktarını azalttım ve mahlep ekledim. Aşağıdaki ölçülerle 55-60 adet kurabiye çıkıyor. Yine kendi yaptığım şekli ile buyurun tarif :)
Malzemeler :
4 yemek kaşığı sirke
1 yumurta (sarısı içine, beyazı dışına)
113 g tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
Kabartma tozu
Yaklaşık 3.5 bardak un
Yapılışı :
Yumurtanın akı ve susam hariç diğer malzemeyi karıştırarak hamur haline getirin. Bundan sonra hamuru merdane yardımı veya elinizle açın. Ben hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar alıp elimle bastırarak incelttim ve kalıpla kestim. Kurabiyeleri yumurtanın akına batırıp, susamla üstünü kaplayın. 360 F(180 C) ısınmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Tarifte ortalama 15-20 dk deniyor , benim fırınımda 30 dk da piştiler. Çeşitli kalıplar kullanarak farklı görünüşte kurabiyeler de elde edebilirsiniz.
>