Malzemeler:
2 yumurta (sarıları ve beyazları ayrılmış)
1/4 cup taze portakal suyu
2 tsp portakal kabuğu rendesi
2/3 cup süt
1 tsp vanilya esansı ( ben vanilya kullandım)
1 cup şeker
1/2 cup un
1/4 tsp tuz
Yapılışı:
Fırınızı 175 dereceye ısıtın. Sufle kaplarınızı yerleştirebileceğiniz şekilde bir fırın kabınıza yaklaşık 2 cm su doldurup fırına yerleştirin. 1 cup ölçüsündeki sufle kaplarınızı da yağlayıp bir kenara ayırın. Büyük bir kasede şeker, un ve tuzu karıştırın. Üzerine yumurta sarılarını, daha sonra portakal suyu, portakal kabuğu rendesi, süt ve vanilyayı ekleyip iyice karışmasını sağlayın. Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını bembeyaz kar olana kadar çırpın. Daha sonra narince diğer portakallı karışıma ekleyin ve tam karışmalarını sağlayın. Yine hassas bir şekilde karışımı sufle kaplarınıza paylaştırın ve fırının içine yerleştirdiğiniz su dolu kabınıza oturtun. 45-50 dk kadar kek kabarıp kabın kenarlarından ayrılıncaya kadar pişirin. Ilık olarak servis yapın.
* Orjinal tarif 4 kişilik, ben yine tarifi yarım ölçü uyguladım.
* Benim keklerim 25 dk gibi kısa bir sürede pişti. Ekmek yaparken kaptığım bir alışkanlık sanırım, ben sıcak su ekledim fırın kabına, belki ondan olmuştur:)) Hatta korktum da hiç puding gibi olmayıp kuru bir kek çıkacak diye ama oldu neyseki...
* Hatırlatmak gerekirse; cup yerine su bardağı, tsp yerine tatlı kaşığını ölçü olarak alabilirsiniz.>
<$B2rum:
hemen çocukluguma dönüverdim. baska makarna mi vardi ki? düdük makarna yerdik hep. ben geçen yaz 'düdük' adinda bir dügün yemegi tattim biliyor musun? çanakkale'nin geyikli beldesinin yemegiymis..
siten hayirli olsun!
tijen>
By <$B Tijent >
<$BTijen ablacım ziyaretiniz, yorumunuz ve sitemin ismini beğenmeniz beni gerçekten çok mutlu etti. Blogunuzu da takip ediyorum ama, diğer bloglardaki arkadaşlar sizden,kitaplarınızdan o kadar çok ve güzel bir şekilde bahsediyorlar ki, sizi tanımadan insan çok hoş duygular besliyor size karşı. Umarım birgün karşılaşırız:)
Sevgi ve saygılarımla.>
By <$B Behiyet >