<$BÇarşamba, Nisan 19, 20062>
<$B
Evet yine tavuk, yine tavuk :) Blogumda çok sık tavuk tarifi görürseniz şaşırmayın oldu mu? Biz seviyoruz, umarım siz de seviyorsunuzdur. Yine çok pratik olan bu tarife hemen geçiyorum.










Malzemeler :

Tavuk göğsü ( Kalın bir tavuk göğsünü ortadan ikiye keserek kullandım.)
1 yumurta
Galeta unu
Domates sosu ( Fesleğenli hazır makarna sosu kullandım.)
Mozzarella peyniri
Parmesan peyniri
Süt ve kekik ( tercihe bağlı)
Tuz

Yapılışı :

Geniş bir tabakta yumurtayı çırpın, isterseniz 2 yemek kaşığı süt ve kekik ekleyin. Tuz eklemeyi unutmayın. Kestiğiniz tavuk parçalarını bu karışıma batırıp, sonra galeta ununa iyice bulayın ve az yağda kızartın. Kızarttıktan sonra fırın kabınıza yerleştirin. Üzerlerine mozzarella peyniri, domates sosu ve parmesan peyniri ekleyerek, 350 F (175 C) ısınmış fırında 30 dk pişirin. Arzu ederseniz en alta domates sosu ve üzerine peynirleri de koyabilirsiniz. Hatta o şekilde daha şık bir görüntü elde etmeniz de mümkün.


>

<$B6rum:

<$BÇok çok güzel, ellerine sağlık Behiye...Tavuk tariflerine aynen bu yoğunlukta yer vermeye devam et lütfen, çok seviyoruz...>

By <$BBlogger Safrant  > <$BTeşekkürler Safran, tarifi yazarken senin tavuk sevdiğini düşündüm inanki:) sevgilerimle>

By <$BBlogger Behiyet  > <$BBehiye, eline saglik, cok guzel olmus. Ben kizartma kismini es gecip direk firinda pisirmeyi tercih edecegim galiba. Tarif icin tesekkurler.>

By <$BBlogger Nezakett  > <$BTeşekkür ederim Nezaket. Umarım fırında da lezzetli olur ve beğenirsin. Sevgilerimle>

By <$BBlogger Behiyet  > <$Bseni tekrar bu sayfada aktif gormek cok guzel:))

tavuk harika gorunuyor.ellerine saglik.insallah birgun yemek nasib olur.
G.ay>

By <$BAnonymous g.ayt  > <$BG.ay, sen gel bize hele yapacaklarımın listesi uzuyor ama:) İnşallah döndüğünde görüşürüz, sevgiler>

By <$BBlogger Behiyet  >