Malzemeler :
Tavuk göğsü ( Kalın bir tavuk göğsünü ortadan ikiye keserek kullandım.)
1 yumurta
Galeta unu
Domates sosu ( Fesleğenli hazır makarna sosu kullandım.)
Mozzarella peyniri
Parmesan peyniri
Süt ve kekik ( tercihe bağlı)
Tuz
Yapılışı :
Geniş bir tabakta yumurtayı çırpın, isterseniz 2 yemek kaşığı süt ve kekik ekleyin. Tuz eklemeyi unutmayın. Kestiğiniz tavuk parçalarını bu karışıma batırıp, sonra galeta ununa iyice bulayın ve az yağda kızartın. Kızarttıktan sonra fırın kabınıza yerleştirin. Üzerlerine mozzarella peyniri, domates sosu ve parmesan peyniri ekleyerek, 350 F (175 C) ısınmış fırında 30 dk pişirin. Arzu ederseniz en alta domates sosu ve üzerine peynirleri de koyabilirsiniz. Hatta o şekilde daha şık bir görüntü elde etmeniz de mümkün.
>
<$B6rum:
By <$B Safrant >
<$BTeşekkürler Safran, tarifi yazarken senin tavuk sevdiğini düşündüm inanki:) sevgilerimle>
By <$B Behiyet >
<$BBehiye, eline saglik, cok guzel olmus. Ben kizartma kismini es gecip direk firinda pisirmeyi tercih edecegim galiba. Tarif icin tesekkurler.>
By <$B Nezakett >
<$BTeşekkür ederim Nezaket. Umarım fırında da lezzetli olur ve beğenirsin. Sevgilerimle>
By <$B Behiyet >
<$Bseni tekrar bu sayfada aktif gormek cok guzel:))
tavuk harika gorunuyor.ellerine saglik.insallah birgun yemek nasib olur.
G.ay>
By <$B Adsızt >
<$BG.ay, sen gel bize hele yapacaklarımın listesi uzuyor ama:) İnşallah döndüğünde görüşürüz, sevgiler>
By <$B Behiyet >