Malzemeler:
2 bardak bisküvi un haline getirilmiş ( vanilla wafers kullandım)
1/4 bardak şeker
1/2 bardak tereyağı eritilmiş
2 paket oda sıcaklığında krem peynir ( 454 g)
1 kutu yoğunlaştırılmış süt ( 325 ml)
3 yumurta oda sıcaklığında
2 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Bisküvi, şeker ve tereyağını iyice karıştırıp, 24 cm kelepçeli kalıbınıza bastırarak yerleştirin. Önceden 350 F (175 C) ısınmış fırında 10 dk pişirin. Bu arada krem peyniri iyice yumuşayıncaya kadar çırpın. Yavaş yavaş yoğunlaştırılmış sütü ekleyin. Daha sonra yumurtaları ve limon suyunu ekleyin. Karıştırıp kelepçeli kalıbınıza boşaltın. 50-55 dk pişirin. Süre sonunda orta kısmı hala sallanıyor gibi olabilir. 1 saat soğumasını bekleyin. Daha sonra buzdolabına kaldırın. Ne kadar beklerse tadı o kadar iyi oturacaktır.
(Ekleme: Orjinal tarifte fırının 300 F ısıtılması, sonra bisküvi kısmının 350 F pişirilmesi yazıyordu. Bu kafamı karıştırmıştı ancak yorumlarda buna dair birşey bulamayınca ben 350 F pişirdim. Az önce tesadüfen başka yabancı bir blogda aynı tarifin kullanıldığını gördüm. Sanırım doğrusu bu şekilde olmalı. Alt kısım 350 F, peynirli karışım eklendikten sonra 300 F pişirilmeli. Belki benimki bu yüzden daha başarısız olmuştur. Pazar, saat:10 pm)
Üzeri için çilekli sos:
2/3 bardak çilek ( minik kesilmiş)
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 bardak su
1 bardaktan yaklaşık iki parmak eksik şeker
isteğe bağlı olarak kırmızı gıda boyası
Hepsini karıştırıp koyu kıvam alıncaya kadar pişiriyorsunuz.
Notlarım:
* Cheesecake'in üzerinin çatlamaması ve çok sönmemesi için malzemelerin oda sıcaklığında olmasına, çok fazla çırpmamaya dikkat etmek gerekiyormuş. Ben bunları yaptım. Fırının kapağını aralalayarak içinde soğuması faydalı olabilirmiş. Ben hemen çıkardım yazıkki. Yine fırının içine küçük bir kapta su konulabilirmiş. Ben bir kere ile yılmadım, daha dikkatli olup yeni cheesecake tarifleri deneyeceğim yine :)
* Tarifte geçen koyulaştırılmış süt Türkiye'de yok sanırım. Benim de başka bir tarif için aldığım 200 ml koyulaştırılmış sütüm vardı, geriye kalan 125 ml'yi süt kreması kullanarak tamamladım.
Bunlarda çikolata kaplı çileklerim. Evde hala çilek var. Birçok arkadaşımın çok güzel tarifler yayınlayacağına eminim bugün. Kalan çileklerle onları deneyeceğim ben. Ayın etkinliğinin evsahibi Tuğçe'ye de teşekkür ediyor, sevgilerimi yolluyorum.
Hepinize bol çilekli günler :)
>
<$B9rum:
By <$B Yesimt >
<$BBehiyecim ellerine sağlık benimde tariflerimden biri çilekli cheese kek, ama ne lezzetli oluyor değil mi :))>
By <$B Safrant >
<$BSağol Yeşimcim,gerçekten çok güzel tarifler var.Herkesin ellerine sağlık.
Safrancım seninki hem de muzlu, görüntüsü de çok güzel olmuş. Çilekli sayfanda öyle. Görüşmek üzere,sevgiler.>
By <$B Behiyet >
<$BBehiye'cigim,
Ellerine saglik, muhtesem bir tarif bu.. Ben de senin mini cheesecakeleri denedim biliyor musun?? Harika oldu..>
By <$B Hanifet >
<$BHanifecim çok sevindim güzel olmalarına,afiyet olsun. Ben ne yapıyorum şimdi biliyor musun senin tortilla beytini:) Ege'nin resmi de çok tatlı, maşallah.Sevgiler.>
By <$B Behiyet >
<$BMerhaba Behiye,bence de çok güzel gözüküyor,eminim lezzeti de harikadır.Şimdiye kadar hiç cheese kek yapmadım,denemekte yarar var.
Ellerine sağlık,sevgiler>
By <$B Adsızt >
<$BSibel merhaba, çok teşekkür ederim yorumuna. Asıl sen nasıl yaptın o kurabiyeleri,harika olmuşlar valla. Görüntülerine bayıldım. Ellerine sağlık.Sevgiler.>
By <$B Behiyet >
<$BBehiye, ellerine saglik canim..>
By <$B Nezakett >
<$BSeninde Nezaketciğim:)Sevgiler.>
By <$B Behiyet >